به گزارش بهداشت نيوز هرچقدر هم که پيگير غذاهاي جديد و متفاوت باشيم نميتوانيم از غذاهاي سنتي دل بکنيم. مخصوصا اگر اين غذاي سنتي آش رشته باشد. غذايي که عموما در جمعهاي دوستانه و خانوادگي درست ميشود و خاطرهسازي ميکند. بيشترين خاطرهها از جمعهايي است که آش رشته هميشه پاي ثابت آن بوده است. از دورهميها گرفته تا نذريها و شبهاي رمضان. آش رشته اما در عين ساده بودنش فوت و فنهايي دارد که با رعايت آنها ميتوانيد بهترين آش را درست کنيد و فوت کوزهگرياش را بهعنوان يک راز براي جمعکردن دوستان و خانواده دور هم نگه داريد.
مواد لازم:
سبزي آش (تره،جعفري، گشنيز و اسفناج): يک کيلو
لوبيا چيتي، لوبيا قرمز، نخود و عدس: هر کدام نصف پيمانه
رشته آش: نصف بسته
پياز داغ: هر چه پياز داغ بيشتر باشد آش خوشمزهتر ميشود
نعنا داغ و سير داغ: به مقدار لازم
کشک: به ميزان لازم
طرز تهيه و دستور پخت:
1. حبوبات را از دو روز قبل خيس کنيد سپس کامل بپزيد.
2. براي اين مقدار آش، بايد 6 عدد پياز بزرگ را سرخ کنيد.
3. سپس سبزي و عدس را باهم بپزيد.
4. در مرحله بعدي حبوبات پختهشده را اضافه کنيد.
5. زماني که همه ترکيبات پخته شد رشته را اضافه کنيد. دقت کنيد که ميزان رشته نه بايد خيلي زياد باشد نه خيلي کم؛ زيرا در صورتي که ميزان رشته زياد باشد آش سفت خواهد شد.
6. زماني که رشته اصطلاحا پف کرد و درشت شد، يک پيمانه آرد را با دو ليوان آب مخلوط کنيد تا رقيق شود.
7. سپس اين مخلوط را به آش اضافه کنيد.
8. در مرحله آخر هم پياز داغ، نعنا داغ و زردچوبه را با روغن تفت دهيد و به اضافه نمک به آش اضافه کنيد و اجازه بدهيد تا آش جا بيفتد.
فوت و فنها:
1. سعي کنيد از قابلمهاي استفاده کنيد که حجم بيشتري در مقايسه با مواد شما داشته باشد تا رشتهها بهم نچسبند.
2. سبزيها در آش رشته بايد بدون ساقه و درشت خرد شوند.
3. نمک آش را بعد از اضافه کردن رشته و کشک تست کنيد تا آش شما شور نشود.
4. براي اينکه آش شما جا افتاده باشد نياز است که زير شعله کم بپزد و مرتب هم بخورد.
5. تناسب آب و مواد آش رشته بستگي به ميزان آب اوليه دارد. در دقايق پاياني اگر احساس کرديد آب آش زياد تر از مواد آن است، کمي زير شعله را بالا ببريد و در قابلمه را باز کنيد تا آش شما کمي آب را از دست بدهد.
6. تهيه رشته خوب و سبزي تازه ميتواند برگ برنده آش شما باشد.
7. سعي کنيد آرد را با آب جوش مخلوط کنيد و بعد به آش اضافه کنيد.
8. حبوبات را حتما از روز قبل خيس کنيد و چند بار آب آن را عوض کنيد تا نفخ آب گرفته شود.
درباره این سایت